Trött på vänsterns statsmonopol på feminismen? Illamående av högerns "kvinna-stanna-hemma-vid-spisen-politik"? Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.

tisdag, mars 15, 2005

KD-ledaren dissar feminister

I en Aftonbladet-artikel med titeln "Feministerna hotar familjerna" gör KD-ledaren Göran Hägglund ett kollektivt generalangrepp på alla feminister. Han är inte nådig i sin kritik mot Birgitta och gänget

"Jag tror att de har gjort sig själva ointressanta. De är bara ute efter att hitta snärtiga formuleringar och gräver skyttegravar mellan könen. Vad vi i stället behöver är dialog och samarbete"

Inte helt oväntat får han dessutom medhåll av Alf Svensson, inget nytt under solen där inte.

Frågan vi ställer oss nu är hur man kan tycka att att lika ansvar i hemmet över städning, matlagning, tvättning, barnpassning, blöjbyten och så vidare är att gräva skyttegravar mellan könen. För inte är det väl så att de båda medelålders herrarna inte har en aning om vad feminism faktiskt handlar om?

Till aftonbladet.se

1 Comments:

Blogger Fredrik Lindholm said...

Vad är det som får kvinnor att ständigt tala om städning? Detta har mig berättats av en pålitlig man:

I ett tidigare förhållande skötte han större delen av städningen. Hon skötte ca 1/5. Trots det så talade/tjatade hon hela tiden om städning.

Så när politiker, mer eller mindre, med blossande kinder står och kräver att alla män skall vara sjyssta och jämställda och sköta (minst) hälften sv städningen -är det inte underligt att man undrar vad det är för fel? Kan de inte liksom skryta med sitt eget jämställda förhållande? Låta det lysa som en fyrbåk?

Nej, det är roligare att lägga sig i andras privatliv och kräva, även om det bara är unken Alva Myrdal-radikalism.

tisdag, maj 17, 2005 12:33:00 em

 

Skicka en kommentar

<< Home