Trött på vänsterns statsmonopol på feminismen? Illamående av högerns "kvinna-stanna-hemma-vid-spisen-politik"? Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.

söndag, april 17, 2005

Fotbollspelare med dåliga ursäkter får stanna kvar

I en Expressen-artikel intervjuas Birgitta med flera om den Malmöitiska fotbollspelaren Joseph Elanga som blivit dömd till två månaders fängelse för kvinnomisshandel.

Bland annat riktades det skarp kritik mot Malmö FF för att man låtit Elanga spela vidare. Man hänvisar bland annat till hur ishockey-klubbarna hanterade sina senaste skandaler, det vill säga, stängde av eller avskedade sina spelare.

Tyvärr är inte detta det värsta i den här historien, nej Herr Elanga har mage att, inte bara påstå att det fanns förmildrande omständigheter "Jag var stressad..." men också det absolut mest horribla "...jag tror att många hade gjort samma sak i min situation".

Det absolut största problemet med detta är att han därmed förnekar det allvarliga i situationen och samtidigt också söker alibi i en del av en samhällsnorm som mer eller mindre accepterar kvinnovåld. En norm som gör att till exempel var fjärde kvinna mellan 18-24 Âr har utsatts för våld det senaste Âret. För källa och mer statistik se: roks.se

Till Expressen

1 Comments:

Blogger Fredrik Lindholm said...

-Vilken är den fjantigaste sporten?

-Sprätt lätt !!!!! Helt klart FOTBÖLL!!!!!! Dom kastar sig å skriker så fort någon springer förbi dom!!!!! AJAJAJAJAJ Sen när dom har fått frispark så mår dom jätte bra å springer som strutsar igen!!!!

P.S. Roks roxx!
P.P.S. Kan någon lägga ett gott ord för mig på Roks så att jag också kan kidnappa vilsna tonårsflickor?

söndag, maj 22, 2005 3:07:00 em

 

Skicka en kommentar

<< Home