Trött på vänsterns statsmonopol på feminismen? Illamående av högerns "kvinna-stanna-hemma-vid-spisen-politik"? Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.

måndag, augusti 08, 2005

Marita Ulvskog gnäller för mycket

Marita Ulvskog är ute och kritiserar Fi för att sno väljare från S och därmed skapar ännu större möjligheter för en borglig regering. Inget nytt med andra ord, men någonstans har jag en känsla av att detta är ett mantra som kommer upprepas gång efter gång under den analkande valrörelsen.

Detta känns lite intellektuellt tveksamt; poängen verkar vara att kvinnor automatiskt får det sämre vid en borglig regering, eh... låt mig ta ett exempel; den offentliga sektorn, sossarnas paradgren: Inom denna sektor jobbar kvinnor under arbetsförhållanden som i det närmaste är en guidad tur till utbrändhet och sóm tack får det är detslavlöner som gäller.

Borglighetens anti-feministiska gren består av Kristdemokraterna, ett litet marginaliserat parti som förlorat all trovärdighet när det kommer till familjepolitiken. Socialdemokraternas anti-feministiska gren heter LO och är en av de mäktigaste och mest maktfullkomliga organisationen i det här landet, där kan vi verkligen prata om en könsmaktsordning. Nej du Marita Ulvskog det är dags att sluta gnälla och börja jobba.