Trött på vänsterns statsmonopol på feminismen? Illamående av högerns "kvinna-stanna-hemma-vid-spisen-politik"? Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.

tisdag, september 27, 2005

Moral, sexualisering och feminism

Vad kan man tåla som både liberal och feminist? Är liberala feminister ett gäng moraltanter som inte tycker sex är roligt, som bara klagar på mediabilden av unga kvinnor, och aldrig gör så mycket kul i allmänhet?

Kan det vara så att alla inte alltid vill utsätta sig själv för onormalt stylade kroppar på bilder runt om i samhället, varje dag, jämt och ständigt? Kvinnor objektifieras hela tiden, i så många situationer, och tas sällan som en individuell människa, ett subjekt.
Är den ökade sexualiseringen i samhället alltid av ondo då? Strippkvällen jag var på i fredags var ett scenario med och för vuxna människor som alla gjort ett aktivt val om att delta, och en upplevelse som få kvinnor får vara med om; subjektifieringen. Som liberal ser jag inte något fel i det. Det är också en klar skillnad mot mediabilden som man matas med varje dag vare sig man vill eller inte.