Trött på vänsterns statsmonopol på feminismen? Illamående av högerns "kvinna-stanna-hemma-vid-spisen-politik"? Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.

torsdag, november 17, 2005

Sport igen

"En elitidrottare som sätter familjen först kan påverka män mer än alla feministiska debattörer tillsammans." Ja kanske, och tvärtom tyvärr. En elitidrottare, vars kvinnosyn är sjuk och äcklig, påverkar andra män, trots alla feministiska debattörer.

I Tyskland kommer man att bygga bordeller ett stenkast från VM-stadion i Berlin till världsmästerskapet i fotboll nästa år.

Jag hörde det första gången på en trafficking-konferens i oktober. Bloggade aldrig om det eftersom om det vore sant hade väl alla redan hört om det. Det kan väl inte vara sant? Då borde väl Svenska fotbollsförbundet, Svenska Riksidrottsförbundet och f-n och hans moster ha reagerat? För mig är det skäl nog att bojkotta VM, om man inte ser till att det inte sker.

Jag hörde att man från arrangörernas sida skulle smälla upp provisoriska bordeller (läs baracker) utanför området för att slippa se sexhandeln. Tydligen tycker man att "fotboll och sex matchar varandra extremt bra". Vilken människosyn!!

Samma vecka i oktober var jag på en presskonferens med experter på prostitution och "överlevande" som var emot legalisering. De är för den svenska modellen - att kriminalisera köparen. Det var en intressant och rörande presskonferens där de överlevande berättade om sina erfarenheter av prostitution. De hävdar med bestämdhet att man inte väljer att prostituera sig. De prostituerade som säger sig ha valt, och att det är ett vanligt jobb gör det för att kunna leva med sig själva i förnekelse. Att legalisera prostitution vore att säga att det är ok, att förneka kvinnornas rättigheter. En bra kommentar av en av kvinnorna var att även om prostitution är legaliserad i Nederländerna och Tyskland så är det inte ett vanligt yrke. Människor fortsätter att se ner på de prostituerade och kvinnorna blir fortfarande utsatta för våld. De får bara än mindre hjälp att ta sig ut, för varför skulle staten hjälpa personer att ta sig ur en legalbransch? Det är lätt att konstatera att det inte är ett vanligt yrke - ingen förälder vill att ens barn skall börja "arbeta" som prostituerad.

Bygga läger med kvinnor, dit männen kan gå om de har lust på sex. (Kanske man går ut och våldtar minderåriga annars, eller var det ishockeyspelare?) Arrangörerna har kanske inspirerats av lägren som byggdes av tyskar på 1940-talet?