Trött på vänsterns statsmonopol på feminismen? Illamående av högerns "kvinna-stanna-hemma-vid-spisen-politik"? Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.

söndag, maj 22, 2005

Birgitta Ohlsson VS. Jens Orback

Klockan 07.45 på SVTs Gomorron Sverige i morgonbitti kommer Birgitta Ohlsson debattera ROKS-feminismens manssyn och kvinnojourer med/mot Jens Orback.

Läs gärna följande debattartikel under tiden.

3 Comments:

Blogger Fredrik Lindholm said...

Kul att du använder dig av ordet gubbslemmig. Det ordet, "gubbslem", myntades av rasisten Joanna Rytel. (Av någon anledning hatar hon vita män. Varför tar hon inte och flyttar Långtbortistan; till glädje för alla?) För den som vill förkovra sig i ämnet rekommenderas Kerstin Thorvalls resor till de glada grabbarna i Ghana.

Jag antar att händelsen då hon lanserade det ordet har ett speciell plats i era hjärtan. Men jag kan ju påminna om att hon efteråt gick och minglade på samma tillställnings efterfest. Precis som vilken uppmärksamhetssjuk dokusåpedeltagare som helst.

Varför skall jag bry mig om deras "debatt" eller Olssons debattartikel? I.o.m. att hon helt naturligt använder adjektivet "gubbslemmig"; inte specificerar hur man skall strida mot de misshagliga företagen, (höga skatter och idiotiska regler känner de till -min far är företagare, är din det?); blundar, bekvämt nog, för den sex- och utseendefixerade gayvärlden; verkar tro att "föräldrapeng" kommer ur en bankomat i väggen -så livsstilsneutral man kan vara!; och helt uppenbarligen inte har skurat lite i en toalett (det tar mindre än en minut med borsten), efterssom hon tror att det är något ryggknäckande som det skall dras ut i korståg mot; samt skriver "vita heterosexuella mannen", när förkortningen VHM borde räcka, vi vet ju att det är något jättefult!

Om hon åtminstodne inte hade anammat fascisten Rytels neologism, då hade tröskeln varit mycket lägre. Men i detta fall är 1 + 1 + 1 = 10.

måndag, maj 23, 2005 12:54:00 fm

 
Blogger Alex Hummingson said...

Birgitta regerar.

måndag, maj 23, 2005 4:53:00 em

 
Blogger Peter Esse said...

Det var ju inte helt klart vad Jens hade för åsikter i frågan, men som jag förstod det så skulle de börja anamma forskning på området inom individuell hjälp till män som slår kvinnor, och det är onekligen något positivt.

måndag, maj 23, 2005 5:19:00 em

 

Skicka en kommentar

<< Home