Trött på vänsterns statsmonopol på feminismen? Illamående av högerns "kvinna-stanna-hemma-vid-spisen-politik"? Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.

torsdag, juli 21, 2005

Jaa! Ytterligare en myndighet!

Att tillsätta en myndighet verkar vara ett effektivt sett att bränna pengar på ingenting. Nu verkar det vara dags för en till, denna gången är det jämställdhet som är på tapeten. Personligen har jag nedrans svårt att se vad en sådan kan tillföra, mer än att drunkna i myndighets-parodin.

Vill sossarna skapa ett mer jämställt samhälle så är det genom att bland annat lagstadga runt föräldraförsäkringen, lättnader för hushållsnära tjänster och sluta monopolisera den offentliga sektorn. Ja, och så underlättar det ju inte heller att godsägare Göran Persson personifierar patriarkatet.

Merit Wagerskriver rätt intressant på ämnet.

1 Comments:

Blogger Fredrik Lindholm said...

"Vill sossarna skapa ett mer jämställt samhälle så är det genom att bland annat lagstadga runt föräldraförsäkringen, lättnader för hushållsnära tjänster och sluta monopolisera den offentliga sektorn."
Klaga inte på andras självmotsägelser när ni kommer med egna, va?

1) Det talas ju så vitt och brett om att "staten skall vara neutral inför livsstilar". Varför inte avskaffa föräldraförsäkringen (som får barn att låta lika välkommet som fotsvamp) och sänka skatterna?

2) Kul att man vill sänka skatterna på arbete. Men varför just bara "hushållsnära tjänster"? Är det inte en "hushållsnära tjänst" att anlita en elektriker eller rörmokare? Elektricitet och vatten är viktigare än att det är renstädat.

3) Den offentliga sektorn är av naturen ett statligt monopol...

lördag, juli 23, 2005 1:11:00 em

 

Skicka en kommentar

<< Home