Trött på vänsterns statsmonopol på feminismen? Illamående av högerns "kvinna-stanna-hemma-vid-spisen-politik"? Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.

onsdag, december 21, 2005

Lättklädda julkort som upprör lite för mycket

I brist på lättklädda H&M-affischer(jag har i alla fall inte sett några i år, har du?) att ta ut sitt agg på, kommer nu klagomålen över diverse lättklädda julkort.

Två julkort har uppmärksammats särskilt. Det ena är tv4:as vykort på två av julvärdarna, sittandes i lyxiga kläder, och en chihuahua alá Natacha-stil i ena knät. Lite lagom nyårsstämning, men alldeles för lättklätt menade kritikerna och vykortet tas bort.

Det andra uppmärksammade vykortet är det ett stackars skånskt kommunalråd som skickat. Teckande damer som dansar can-can var visst för mycket för mottagarna, och kallade det för smaklöst. Uppenbar humor säger jag, kanske inte världens bästa, men definitivt humor.

Varför denna uppmärksamhet? Jag hör visserligen till dem som mer än gärna uppskattade CK:s Ljungbergafficher, och inte klagar på H&M-kampanjerna. Jag hade mer en gärna fått ett julkort med ett par nyårsklädda manliga TV-profiler (varför inte den där nya nyhetsuppläsaren på svt24?), tv4 borde kontra med sånt istället för att censuera och dra tillbaka.

Sen finns det så mycket annat viktigt att bekymra sig över. Som den kommande övervakningslagen tillexempel. Bahnhof är ett företag som har gjort sitt slag för saken.

1 Comments:

Blogger Mikael M said...

Kommer det ett kort med moderate riksdagsmannen som sexchattade för 40 000 och nu får 11 miljoner i fallskärm tills pensionsålder? Ett kort där han hoppar från Kaknästornet med fallskärm och tomteluva - en man som verkligen vet hur man utnyttjar skattemedel som julgåva (åt sig själv)

fredag, december 23, 2005 5:36:00 em

 

Skicka en kommentar

<< Home