Trött på vänsterns statsmonopol på feminismen? Illamående av högerns "kvinna-stanna-hemma-vid-spisen-politik"? Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.

onsdag, augusti 16, 2006

(M)ansgris

Den stora nyheten i Göteborg idag är att dragplåstret till moderata riksdagsledamoten Göran Lindblads kampanjkick-off på fredag är "bikinibrudar". Läs om Görans kvinnosyn här. Man kanske inte borde bli förvånad över vilka förhistoriska mansgrisar som finns ibland oss, men jag blev det. Förfärligt att en riksdagsledamot som främst är känd för sitt engagemang för flyktingar och bistånd visar ha en sådan kvinnosyn och så enormt dåligt omdöme. Bra att väljarna fick reda på det innan valet!

Moderaternas partiledning kritiserar Lindblads planer och uppmanar honom att avboka de lättklädda kvinnorna.

3 Comments:

Blogger Mikael M said...

Ja - cheap. Om något parti satsat på killar i badbyxor - vem testar först? Kanske redan gjort? Förbilligar politik, det är svårare än så, inte av skattebetalare betald semester i strandmiljö Förresten är väl den värsta badsäsongen över nu...,är det inte höstmode som gäller?

onsdag, augusti 16, 2006 4:36:00 em

 
Blogger Norpan said...

Precis. Lågvattenmärken som detta gör att en valrörelse som ibland kan kännas fylld av repetitiva utspel och likalydande analyser, känns som en löpsedel på Expressen.

Birgitta kommenterade saken i dagens expressen på ett lysande sätt.

torsdag, augusti 17, 2006 12:58:00 fm

 
Anonymous Anonym said...

Håller med. Tröttsamt så det förslår.

Birgittas kommentar var klockren.

Bra Norpan att du bloggade om detta!

torsdag, augusti 17, 2006 3:48:00 em

 

Skicka en kommentar

<< Home