Trött på vänsterns statsmonopol på feminismen? Illamående av högerns "kvinna-stanna-hemma-vid-spisen-politik"? Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.

onsdag, augusti 09, 2006

Sexualupplysning och lite mytmord

Eftersom det uppenbarligen kan behövas, så upplyser jag även här, alla om att det inte finns någon mödomshinna, och kanske kan det göra min insats i att döda myten.

Det finns alltså ingenting som kan spricka första gången vid sex, och blöder det, så handlar det om att man gör fel, ingenting annat. Sen kanske det inte är så konstigt att man gör fel, men att utgå från att det är rätt att det blöder, det är att leva kvar i tron att kvinnor inte har någon sexualitet.

Mödomshinnan är alltså heller ingenting man kan förlora, utan det som finns där, är några slemhinneflikar som töjer sig fram och tillbaka, beroende på hur upphetsad man är.

RFSU är ett fint exempel på ett upplysande organ som gått på myten om mödomshinnan.

---

När vi ändå talar sexualupplysning så tänkte jag döda myten om g-punkten samtidigt. Den är nämligen bara en del av klitoris, som sträcker sig bra mycket längre in och runt än vad den där lilla knappen gör.

---

Bara det faktum att detta inte är allmän kunskap pekar på hur lite man prioriterat kvinnlig sexualitet genom tiderna.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det där är ren jäkla lögn, om något så är det kvinnlig sexualithet som speglats mycket, om än genom mäns behov. Vill du spegla ditt behov så är det upp till dig, personligen bryr jag mig inte. Finns ingen anledning att skrika ut vilka sexuella behov man har. Dessutom skulle jag vilja påstå att män kan nog mer än kvinnor om könsorganen även om få män kanske kan så mycket som kvinnorna vill. Anledningen varför är att det koncentreras mer om kvinnans könsorgan i sexualundervisningen, killarna måste lära sig hela tjejen, medan tjejen behöver bara veta vad snoppen är.

lördag, augusti 26, 2006 10:30:00 em

 
Blogger Jenny Travis said...

Trams!

Det var först på 70-talet som kvinnans fysionomi blev helt kartlagd. Detta skedde av en slump när en kvinnlig obducent upptäkte att det inte bara var hon själv som var vanskapt utan även alla kvinnor hon obducerade.

Klitoris beskrevs som en rund knäl i storlek av en ärta fram tills dess. Jag är säker på att du vet hur fel detta i själva verket är?

Denna och många fler vanföreställningar om kvinnans könsanatomi har funnits i läroböcker långt in på 80-talet. Att skolundervisningen skulle endast ta upp mannens könsorgan medan den tar upp hela kvinnans sexaulitet är helt taget ur luften (om du sen råkade ut för en dålig lärare är fullkomligt ointressant i sammanhanget).

Att ha en bred och korrekt kunskap om människans anatomi inte ointressant. Jag skulle hävda att anatomiska kunskaper är om inte en avgörande så omistlig del i ett bra sexualliv. Om du sen tycker det är ointressant får stå för dig. Men för majoriteten av sexuellt aktiva är kvalitet en mycket viktig fråga.

söndag, augusti 27, 2006 7:17:00 fm

 
Anonymous Anonym said...

Bara för att det är en "bra kunskap" för ditt eller andras sex liv, så kan man inte kräva att killar skall veta allt om erat lilla dilemma, Varför skall vi ens bry oss om att tillfredställa erat könsorgan något mer än vad som ni är villiga att tillfredställa vårat. Dessutom, bara för att anatomi är bra att kunna så betyder inte det att det har någon större betydelse för allmänheten om de kan vart eran g punkt sitter.

Inte för att det har någon betydelse om allmänheten vet vart killens sitter.

Och jag säger än en gång, oavsett hur mycket mer män räknas viktig så speglas det IDAG och förr också, mannen fel om sexet är dåligt.

Genom att du tydligt är en feminist (Det framgår självklart), och jag är anti feminist (Jag är emot feminismens synsätt på situationen, hur den också hanterar den.)

Anyway;
då måste det ju också ses som fullkomligt ointressant i diskussionen om att "killar är mer våldsbenägna än kvinnor" att våldtäkter sker. Bara en liknelse.

söndag, augusti 27, 2006 4:30:00 em

 

Skicka en kommentar

<< Home