Trött på vänsterns statsmonopol på feminismen? Illamående av högerns "kvinna-stanna-hemma-vid-spisen-politik"? Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.

onsdag, december 21, 2005

Ytterligare två friade för våldtäkt

I dagarna kom domen i ett våldtäktsmål i Halmstad. Jag har läst domen. Männen frias för att de hävdar att de inte visste att flickan var under 15 år. Enligt den nya sexualbrottslagstifningen är sexuellt umgänge med ett barn att betrakta som våldtäkt.
Männen i detta fallet hade haft kontakt via lunarstorm med flickan och visste således att hon var 14 år. Det fanns inget samtycke från flickan. Hon blev inlåst i den ena mannens lägenhet och användes av dem båda. En av männen hade också en kniv som han visade upp. Alla tre har olika berättelser om vad kniven användes till. Enligt domen säger sig den ena mannen tycka det var äckligt att de båda skulle ha sex med henne samtidigt. Jag tar mig för pannan! Han var ju den som hade makt att ändra det hela!

Jag hoppas att flickan med stöd av sina föräldrar orkar överklaga domen till hovrätten så att hon får upprättelse!

2 Comments:

Blogger Fredrik Lindholm said...

För att vara en djävulsadvokat å rättstatens vägnar så borde den korrekta rubriken vara:

"Ytterliggare två friade från misstankar om våldtäkt."

fredag, december 30, 2005 4:28:00 fm

 
Blogger fatima said...

Jo, det är bara det att när man läser den här domen så undrar man VEMS rättsäkerhet. Männen visste att flickan var 14 och de genomförde ändå flera samlag med henne. Faktiskt blir jag förbannad när alltid förövares rättsäkerhet lyfts upp. Domen har redan kränkt flickan flera gånger om genom att peka på fullständigt ovidkommande saker som tex tatueringar, medan männen nu kan begära skadestånd från staten. Lagstiftarens intentioner med den nya sexualbrottslagen var att skydda barn från övergrepp, men nu kan man tydligen komma undan genom att hävda att: ok, det stod på lunarstorm att hon är 14, men hon hade ju faktiskt tre tatueringar och stora bröst. Jisses.

lördag, december 31, 2005 4:30:00 em

 

Skicka en kommentar

<< Home