Trött på vänsterns statsmonopol på feminismen? Illamående av högerns "kvinna-stanna-hemma-vid-spisen-politik"? Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.

torsdag, februari 16, 2006

Insändare i Expressen i dag

Liberala feminister har protesterat

Svar till "Alvin" som upprörs över kanal 5:s program "Fot älskling" 12/2.

Vi feminister som driver det liberalfeministiska nätverket felira.nu har redan i början av månaden reagerat på kanal 5 och det mansförnedrande programmet "Fot älskling! Så dresserar du din man".
Att vara feminist är att aldrig vara neutral inför trista könsroller oavsett vilket kön som drabbas. Att män ofta framställs som hundar, korkade eller allmänt naiva i TV, reklam och media är inte roligt utan
bara sorgligt.
Så skriver Birgitta Ohlsson i det senaste nyhetsbrevet hon skickade ut till alla medlemmar i felira-nätverket, där hon uppmanar alla att protestera direkt till kanal 5. Vi som är aktiva liberaler och feminister, kanske inte hörs lika mycket i debatten som vänsterfeministerna och det är synd eftersom vi ofta reagerar på orättvisor och schabloner, oavsett vilket kön som drabbas.

Fatima Svanå (fp)
Riksdagskandidat från Halland och kontaktperson för Felira i Halmstad