Trött på vänsterns statsmonopol på feminismen? Illamående av högerns "kvinna-stanna-hemma-vid-spisen-politik"? Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.

lördag, januari 14, 2006

Migrationsverket och empatin

Många flickor, men även pojkar, utsätts för misshandel och förtryck i "hederns namn". I november mördades Abbas Razaei, 20, p g a att han var tillsammans med en 16-årig flicka i en familj som starkt ogillade de båda ungdomarnas förhållande. Nu får inte Abbas mamma komma till Sverige för att begrava sin son.
Men det finns de som inte ger sig. Föreningen "Glöm aldrig Pela och Fadime" har satt igång ett upprop för att få migrationsverket att ompröva sitt beslut.
På fredag och lördag pågår årliga manifestationer för att vi inte ska glömma Pela, Fadime, Abbas och alla andra som mördas och förtrycks i hederns namn. Det hade varit fint om vi då åtminstone kan visa att många, många svenskar tycker att Abbas mamma ska ha rätt att bevista sin sons begravning.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Har skrivit om hedersrelaterat våld på min blogg, rekommenderas att läsas.

söndag, januari 15, 2006 9:28:00 em

 
Blogger fatima said...

Tack till alla er som varit med och skrivit under uppropet för att Fateme, Abbaz mamma, ska få rätt att delta på sin sons begravning! Igår, måndagen 16 jan, gjorde migrationsverket en helomvändning och beslöt att bevilja Fateme att komma till Sverige under begravningen. Kanske gjorde våra protester en skillnad?

tisdag, januari 17, 2006 7:45:00 fm

 

Skicka en kommentar

<< Home