Trött på vänsterns statsmonopol på feminismen? Illamående av högerns "kvinna-stanna-hemma-vid-spisen-politik"? Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.

tisdag, december 27, 2005

Grundläggande genusanalys: december månad

December är verkligen en sjukt ojämställd månad, först Lucia (läs kommunala skönhetstävlingar) och sedan ett julfirande där vi alla vet vem som är i köket och vem som sitter och pratar i vardagsrummet.

Undantag finns, men det har väl aldrig hjälpt någon?

4 Comments:

Blogger Mikael M said...

Undantag kan vara upp-piggande,........tror förresten att de menlösa våpens tid är förbi.Jag tycker det är ok att tomten vanligen är en ålderstigen gubbe. Något spännande kan de få ha kvar, klä ut sig. Det mesta är ju annars förbjudet i den åldern.

tisdag, december 27, 2005 7:59:00 em

 
Blogger Fredrik Lindholm said...

I vems familj då?

Och den 3:e sänds Griniga gamla gummor på SVT. Missa inte det!

fredag, december 30, 2005 4:26:00 fm

 
Blogger Mikael M said...

Efter att ha läst i AB att ansökningarna till Big Brother ökat till 19 700 (år 2000 var det 2 500)tar jag tillbaka en sak; de menlösa våpens tid är INTE förbi. Förresten har jag funderat på de utklädda tomtarnas ålder, nej, får ta tillbaka lite där också, medelåldern är nog just i medeläldern. Men på vykorten verkar dom gamla.

fredag, december 30, 2005 1:01:00 em

 
Blogger Mikael M said...

Efter att i AB ha läst om att ansökningarna till BIG BROTHER ökat till 19 700 (från 2 500 år 2000)tar jag tillbaka det om att de menlösa våpens tid är förbi. Dom blir förmodligen bara fler, måste haft en synvilla Förresten,..tar tillbaka lite en sak till; har funderat på tomtarnas medelålder, - nej de är nog mest i just medelåldern. Det är på vykorten de verkar gamla. Snyggare också än utanför Coop.
Till moderatorn: det har varit problem att få in comments, det är andra försöket på "samma" text. Kanske är det så det skall vara, man måste vilja tillräckligt

fredag, december 30, 2005 1:18:00 em

 

Skicka en kommentar

<< Home