Trött på vänsterns statsmonopol på feminismen? Illamående av högerns "kvinna-stanna-hemma-vid-spisen-politik"? Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.

torsdag, juni 01, 2006

Den våldtäktstid nu kommer

Felira, med feliran Anita Wejbrandt i spetsen, drar nu igång kampanjen "Den våldtäktstid nu kommer". Syftet är föra upp våldtäkter på den politiska agendan eftersom vi tycket att måttet är rågat för länge sedan. Ingen flicka eller kvinna ska behöva känna rädsla för att gå hem själv på natten. Ingen flicka eller kvinna ska behöva utsättas för sexuellt våld i hemmet. Ingen flicka eller kvinna ska någonsin behöva uppleva bland det absolut värsta man kan vara med om: att bli våldtagen.

Kampanjen rivstartar fredagen den 2 juni i Riksdagen. Vi kommer att få veta mer om bakgrunden till kampanjen och diskutera hur kampanjen ska läggas upp. Exempelvis ska vi sätta upp pappkuber med olika politiska budskap runt om i Stockholm där en våldtäkt har ägt rum. Vidare ska debattartiklar skrivas och intervjuer ges.

Under sommaren kommer vi också träffas då och då på informella ölkvällar och ett sommarseminarium finns också med i planeringen.

Häng med i Feliras antivåldtäktskampanj redan från början.

När: 2 juni 2006 klockan 16.00
Var: Riksdagen, Mynttorget 2, ledamothuset klockan 16.00 för att fika/lyssna/diskutera och runt 17 drar vi ut på stan.
Anmälan: birgitta.ohlsson@liberal.se
Mer info: http://www.felira.nu/manadensaktivism.htm