Trött på vänsterns statsmonopol på feminismen? Illamående av högerns "kvinna-stanna-hemma-vid-spisen-politik"? Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.

onsdag, maj 10, 2006

"en manligare variant av TV3"

Det beskrev Hasse Breitholtz, sin nya kanal, tv6 som. Eftersom jag har får in kanalen i lägenheten, så får vi väl se om tv6 tappar mig som tittare. Det verkar ju uppenbarligen vara deras målsättning.

Satsta på mer sport och film, visst, men varför ska man behöva kalla det för manligt? Ett par av mina favoriter bland tecknade serier; simpsons och family guy ligger ju idag på kanalen, kommer de flyttas bort de med? Eller är de manliga? Vad skulle en kvinnlig kanal vara fylld av? Romantiska komedier? Gissa vart pengarna skulle hamna vid den uppdelningen...

Tråkig målsättning av tv6. Kvinnor är uppenbarligen inte en prioriterad målgrupp, kanske dags att upplysa Breitholtz att vi är drygt hälften av befolkningen?

1 Comments:

Blogger Fredrik Lindholm said...

Men har du inte sett Simpsons när The Oestrogen Network presenterar Afternoon Yak?

Kvinna i publiken: -Män!
Alla: -Buuh!

Och som Something Awful påpekade så har den amerikanska kanalen Spike TV och TV6 en sak gemensam: Star Trek.

Sorry, brudar. Teve har så länge varit ett så självklar domän för kvinnor (ingen har protesterat mot eftermiddagsserierna, right?) så att om man skall nå den manliga publiken så måste man ta i lite.

Hursomhelst så hoppas jag att TV6s tablå låter sig väl smaka.

måndag, maj 15, 2006 1:41:00 fm

 

Skicka en kommentar

<< Home