Trött på vänsterns statsmonopol på feminismen? Illamående av högerns "kvinna-stanna-hemma-vid-spisen-politik"? Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.

söndag, april 09, 2006

Liza Marklund om Folkpartiets...

...förslag om pojk och flickskolor i dagens Expressen. Vad tycker ni?

3 Comments:

Blogger Maria B said...

Jag har en fundering som indirekt rör detta med kön hos skolbarn. Vi vet att duktighetssyndromet bland flickor numer finns allt längre ner i åldrarna. Redan flickor i sex-sju årsåldern har höga prestationskrav på sig och vill bli bäst.MVG, MVG, MVG är det enda som räknas. Visst är betyg bra om de underlättar att fånga upp de som har svårt att hänga med samt att kunna se hur eleven ligger till förövrigt. MEN det finns en fara i att fästa för stor uppmärksamhet kring prestation. Alla elever är unika och har individuella talanger. Jag vill att skolan ska bli bättre på att motivera nyfikenheten hos eleverna. Att visa på möjligheter i livet. Alldels för många unga idag är deprimerade och mår dåligt. Det är mer alarmerande än bristen på att kunna rabbla multiplicationstabeller.

måndag, april 10, 2006 5:37:00 em

 
Blogger Johan Malmros said...

Läste också Liza Marklunds krönika. Jag har satt mig in rätt grundligt i FP:s skolpolitik då jag blivit lite förvånad och upprörd över Björklunds olika utspel, bl.a. det om pojk- och flickskolor samt ordningsbetyget (Jag tycker inte att någotdera är bra). Men i alla fall, angående pojk- och flickskolor så är det ju en klar överdrift i Lizas krönika. Det folkpartiet (Jan) vill är att ge MÖJLIGHET för skolor att ibland undervisa killar och tjejer separat. Det är en viss skillnad i att ibland ha separata kill- och tjejgrupper till att ha separerade klasser. Jag tycker att det är ok att skolor får den friheten om det kan motiveras.

torsdag, april 13, 2006 8:34:00 em

 
Blogger Maria B said...

Glöm inte kolla in Fatimas inlägg om detta i posten ovan "Feminismen är min plikt"

måndag, april 24, 2006 7:29:00 em

 

Skicka en kommentar

<< Home