Trött på vänsterns statsmonopol på feminismen? Illamående av högerns "kvinna-stanna-hemma-vid-spisen-politik"? Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.

onsdag, mars 08, 2006

Kim Martin

Det är internationella kvinnodagen idag. Vad passar bättre på denna dag än att få se vår fantastiska landslagsmålvakt Kim Martin debutera i herrallsvenskan i hockey? Det hon gör är otroligt häftigt. Vilken hockeyspelare tror ni skulle vilja förlora mot en tjej? Jag tror att det blir tufft spel och Martin kommer att få det jobbigt. Jag beundrar henne för att hon vågar och det bästa av allt är att hon gör det för sin egen skull, för att bli bättre, och inte för någon annan högre princip.

Go Kim!

3 Comments:

Blogger Maria B said...

Instämmer till fullo.

Kim Martin är 100% inspiration!!!

onsdag, mars 08, 2006 11:16:00 fm

 
Anonymous Anonym said...

Citat: "...Vilken hockeyspelare tror ni skulle vilja förlora mot en tjej?...".

Svar: Ingen alls, och det har mig veteligen aldrig hänt?

Tycker det var bra att hon nu inte fick spela. Kim verkar vara en trevlig och sympatiskt tjej, med jag förstod aldrig poängen med att vilja ha henne i målet i en toppmatch i allsvenskan?

En 13-årig pojkmålvakt skulle nog göra ett bättre arbete än henne, då skillnanden mellan pojkar och flickor inom hockey är så stor.

Vem skulle vinna på att man ställer Kim i mål och att hon sedan släpper in 10 puckar på en period? Ingen vinner, utan det enda som skulle hända är att man plockar av Kim allt det självförtroende hon har.

Kim är en duktig hockeymålvakt för att vara tjej. Men hon kommer aldrig att kunna mäta sig mot män i hockeyns toppskikt, då skillnanden mellan män och kvinnor inom hockeyn är alldeles för stor.

torsdag, mars 09, 2006 9:53:00 em

 
Anonymous Anonym said...

Coolt! Go Kim!!!

emil: Du är bara avundsjuk hohohoho

lördag, mars 11, 2006 1:36:00 fm

 

Skicka en kommentar

<< Home