Trött på vänsterns statsmonopol på feminismen? Illamående av högerns "kvinna-stanna-hemma-vid-spisen-politik"? Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.

måndag, februari 27, 2006

Egen företagare = man?

Ett inlägg på min blogg handlade om fritidspolitikers villkor. Det irriterar mig är att flera politiker i Halmstad hävdat att sammanträden på dagtid försvårar för egenföretagare och de som arbetar inom industrin. Vad de ser då är MÄN som är egna företagare och arbetar inom industrin. MÄN som inte är småbarnföräldrar eller tar ansvar för barnen.

Det är inte så konstigt, många av oss bär fortfarande på föreställningar om vad en man och en kvinna är lämpad för och passar till. Därför är det bra att de som inte passar in i den patriarkala normen syns och protestar, så att vi kan börja förstå att kvinnor också är egna företagare och arbetar inom industrin. Carina Bengtsson, hovslagare och egen företagare, överklagar till länsrätten efter att hon blivit nekad förlängd havandeskapspenning.

Det är helt orimligt att hon som kvinna inte ska kunna skaffa barn utan att förlora inkomst två månader. Hade det varit hennes sambo som varit hovslagare och egen företagare hade det inte varit något bekymmer. Heja Carina, BRA att du protesterar.

1 Comments:

Blogger Maria B said...

Håller med dig. Jag har också eget företag, bland mycket annat.

Undrar om det finns många företagare inom feliranätverket?

Sköt om dig!/maria

måndag, februari 27, 2006 6:11:00 em

 

Skicka en kommentar

<< Home