Trött på vänsterns statsmonopol på feminismen? Illamående av högerns "kvinna-stanna-hemma-vid-spisen-politik"? Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.

måndag, mars 13, 2006

Hål i huden...

Är rubriken på ett fördrag som ska hållas på ABF-huset i Stockholm onsdagen den 15 mars 19-20:30.

Sedan en tid tillbaka har några av oss inom nätverket Felira börjat planera ett seminarium i Feliras regi. Fokus kommer att ligga på hur det kan komma sig att så många unga kvinnor idag tillfogar sig själva skador för att överleva.

Jag vill veta mer om hur det kommer sig att så många flickor mår så dåligt idag att de skadar sig. Och jag vill veta vad jag som politiker kan göra åt saken.

Om du är intresserad av att lyssna på föredraget, fast du inte har någon att gå med, häng på oss! Bara att mejla mig så bestämmer vi träffpunkt etc.

http://www.abfstockholm.se/forel/serier/psykoan/psykoan.htm

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Försök att inte bara fokusera på tjejer, snälla. Det är inte ett könsbundet beteende.
Det är bara att det yttrar sig oftare i skärsår för tjejer medan samhället "tillåter" pojkar att göra det på andra sätt.
Utåtagerande kan också vara riktat inåt, och så vidare.

onsdag, april 05, 2006 2:23:00 em

 
Blogger Maria B said...

Hej 170-Martin.
Du har alldelse rätt. Skrev en post om det tidigare i februari :http://felira.blogspot.com/2006/02/krnkningar-inom-psykvrden-kan-leda.html

Just detta handlade om ett föredrag på ABF som hade just fokus på flickor/unga kvinnor som skadar sig själva.

Det är en komplex fråga. Destruktivitet kan ju yttra sig på så många olika sätt. Vare sig man vänder den utåt eller inåt så är det ett uttryck för att individen mår själsligt dåligt. Och psykvården är katastrofal.

Seminairet som är under planering i Feliras regi kommer dock också ha fokus på unga kvinnor med självskadebeteende och ätstörningar. Därmed inte sagt att det inte finns pojkar som har likvärdiga problem- men ibland måste man begränsa sig. Själv så är jag övertygad om att kvinnor och män har tilgång till lika mycket aggressioner men att man socialiseras tidigt in i olika könsroller.

Har du några erfarenheter att dela med dig av?

torsdag, april 06, 2006 9:55:00 em

 

Skicka en kommentar

<< Home